Home Diverse TOP 25 ROLLER COASTER DIN LUME!

TOP 25 ROLLER COASTER DIN LUME!

306
0
SHARE

 

 D aca sunteti fanatici si sunteti dependenti de adrenalina am sa va prezint primele Roller Coasters din lume cu cele mai inalte looping-uri , cele mai mari viteze atinse si cele mai lungi curse! Am sa incep in ordine descrescatoare:

 

25: PIRATEN

Cu o inaltime de 105 feet (32 metri) si cu o viteza de 54 MPH (90.1 km/h)  Piraten (“The Pirate”) este cel mai inalt si mai rapid roller coaster din Danemarca . Acest coaster din otel are o cadere de 70 grade . Cu toate acestea USA are mult mai multe coastere mai rapide si mai inalte , dar Piraten a fost votat in anul 2008  pe locul 5 in lume . Va puteti distra in el in Parcul de distractii Djurs Sommerland amusement park , situat in Nimtofte , Danemark .

24: INCREDIBLE HULK

 

The Incredible Huk este situat in Islands of Adventure , in Orlando , Florida . Numele il poarta dupa benzile desenate cu acelasi nume . Acest coaster a fost primul care a avut cea mai inalta rasucire in anul 1999 , si este singurul care scoate cel mai apasat sunet de tren in caderile sale spectaculoase . O alt atuu este viteza care o prinde la pornire de 40 MPH . Acest roller coaster a fost fabricat de firma Bollinger & Mabillard .

23. TEXAS GIANT

 

The Texas Giant este situat in parcul de distractii Six Flags Over Texas in Arlington , Texas si este cel mai inalt coaster construit din otel si lemn . Acest utilaj a fost deschis in anul 1990 apoi a fost remodificat si redeschis in amul 2011 cand a castigat Golden Ticket Award si a fost desemnat unul din cele 10 coastere din otel . Cursa dispune de o rasucire de 79 de grade si o cadere de 45 de metri si intoarceri de peste 90 de grade .

22. KAWASEMI

 

Kawasemi este un coaster rapid si amuzant , a fost fabricat de firma japoneza  Intamin AG  si este locat in Tobu Zoo Park in Minami, Saitama, Saitama Japan . Numele utilajului este scris in japoneza “カワセミ” , acest nume se traduce cu un nume de pasari care sunt foarte rapide in zbor. A fost deschis in anul 2008 ,  Kawasemi a fost primul coaster de aceasta marime produs de firma Intamin AG . Placerea la acest utilaj este viteza , curbele si caderile abrupte . O cursa tine 1 minut .

21. PHOENIX

 

Este deschis din anul 1985 in Knoebels Amusement Resort in Elysburg, Pennsylvania , este considerat de Golden Ticket Award ca fiind pe locul 4 in concursul “Top Wooden Roller Coasters.” Phoenix a fost fabricat in anul 1940 sub numele de “The Rocket” a functionat pana in anul 1980 cand a fost cumparat de firma Knoebels si mutat in parcul lor . In ziua de azi Knoebels aniverseaza ziua acestui roller coaster in octombrie sub numele de “Phoenix Fall Phun Phest” .

20. NITRO

 

Nitro coaster se caracterizeaza prin asocierea lui cu Mortal Kombat , este situat in Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey . Spectaculoasa cursa a coasterului Nitro include o cadere de la 65 de metri , o viteza de 80 MPH , G-Rotation si o lungime a cursei de 1644 de metri .

19. Maverick

 

Maverick nu este un coaster pentru oricine , dispune de o viteza de 70 MPH , are o cadere in curba de 95 de grade,  doua curbe de 360 de grade si o curba S care trece print-o stanca. Maverick a costat $21 milioane de dolari in anul 2007 .

18. FORMULA ROSSA

 

Formula Rossa este situat in Ferrari World in Abu Dhabi, United Arab Emirates si detine recordul pentru cel mai rapid coaster din lume , dispune de o lansare hidraulica , viteza ajung pana la 150 MPH . Este inspirat de Autodromo Nazionale Monza racetrack din Italia . Cursa este pe o lungime de 1,4 mile , care il face pe acest coaster al patrulea din lume la lungime . Din cauza vitezei spectaculoase pasagerii trebuie sa poarte ochelari si manusi de protectie.

17. RAVINE FLYER II

 

Un hibrid din lemn de prima clasa situat in Waldameer Park in Erie, Pennsylvania , a castigat premiul ca fiind cel mai bun utilaj in anul 2008 , spus de cititorii  “Amusement Today” . Ravine Flyer II detine  recordul pentru cea mai mare cadere a unui coaster din lemn  de la 37 de metri din America de Nord  . Fabricantul este The Gravity Group, timpul cursei este de 1:30 min , are o viteza de 60 MPH si o lungime de 884 de metri .

16. BOULDER DASH

 

Inca un coaster facut din lemn situat in Boulder Dash in Bristol, Connecticut si are dinstinctia ca fiind primul roller coaster care este construit pe un munte . Boulder Dash este construit prin fauna parcului de distractii Lake Compounce . Are o lungime de 1440 de metri , cu o cadere de 35 de metri pe langa munte si cu o viteza de 60 MPH printre pomi ceea ce il face senzational .

15. KATUN

 

Considerat cel mai reusit coaster fabricat de  Bolliger & Mabillard este situat in parcul de distractii Mirabilandia Amusement Park in Savio Italy , are o lungime de 1200 de metrii si de accea este considerat cel mai mare coaster din Europa . Are o cadere de 45 de metri si atinge la viteza de 65 MPH . A fost deschis in anul 2000 si poarta numele unei sarbatori sin calendarul Mayas .

14. T EXPRESS

 

T Express este cel mai mare coaster din lemn din Koreea de Sud. Este situat in parcul de distractii  Everland theme park in Yongin, South Korea . Utilajul are 3 trenuri a cate 6 vagoane . Ajunge la viteza de 65 MPH are o lungime de 1640 de metri .

13. X2

 

X2 este primul coaster la care scaunele se rotesc independent in functie de curbe. Are o lungime de 1100 de metri cu un unghi de cadere de 88 de grade si cu o viteza ce ajunge pana la 76 MPH . Este situat in parcul de distractii Six Flags New England.

12. TOP THRILL DRAGSTER

 

Cursa foarte scurta de 17 secunde al coasterului Top Thrill Dragster te face sa simti adrenalina la o viteza de peste 120 MPH . Cu o cadere de peste 121 de metri si cu o viteza atinsa in mai putin de 4 secunde . Pana in anul 2003 a fost desemnat cel mai inalt coaster din lume .

11. BALDER

 

Balder este unul din cele mai iubite coastere din Europa , fabricat din lemn si cu o reputatie foarte mare a fost si va ramane cel mai apreciat coaster . Este situat in parcul de distractii Gothenburg’s Liseberg amusement park , Suedia . Este functional inca din anul 2003 .

10. NEMESIS

 

Nemesis este situat in Anglia in parcul de distractii Alton Towers theme park in Staffordshire . A fost fabricat de The Bollinger & Mabillard cei mai mari fabricanti de Roller Coastere . Acest Coaster ofera o cadere de 270 de grade in forma de surub si atinge o viteza maxima de 50 MPH .

9. BEHEMOTH

 

Behamoth este al doilea la inaltime si tot al doilea la viteza din Canada , este situat in parcul de distractii Wonderland in Vaughan, Ontario . Cu o cadere de peste 60 de metri si o viteza de peste 77 MPH se situeaza pe locul doi dupa X2 . Are o calatorie de 1615 metri cu multe curbe si multe caderi . A fost deschis in anul 2008 .

8. GOLIATH

 

Goliath este un hyper coaster situat la 11 mile vest de Atlanta . Deschiderea a avut loc in anul 2006 si fiind atat de gigant a trebuit sa fie asezat si in afara parcului de distractii . Ajunge pana la 70 MPH si cea mai mare cadere de 53 de metri si mai multe curbe de 530 de grade in forma de surub in cadere . Este dotat si cu o camera care inregistreaza toate miscarile pasagerilor!

7. INTIMIDATOR 305

 

Intimidator 305 are o inaltime de 92 de metri si atinge o viteza de 90 MPH . Este situat in Kings Dominion in Doswell, Virginia si este cel mai inalt coaster din Coasta de Est . A fost deschis in aprilie anul 2010 si a fost desemnat cel mai cu premiul de cel mai nou Roller Coaster din acel an.

6. KINGDA KA

 

Kingda Ka este cel mai inalt roller coaster din lume , cu o inaltime de peste 140 de metri . A fost fabricat de Intamin AG . Este situat in Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey din anul 2005 .  A reusit sa fie al doilea dupa Formula Rossa ating o viteza de 128 MPH  .

5. THE VOYAGE

 

The Voyage este un coaster care a doborat mai multe recorduri mondiale printre care “cel mai mult timp in aer a unui roller coaster din lemn” (24.3 seconds) , “coasterul cu cele mai multe tunele” (5 la numar ) . Durata cursei este de 2 minute si 45 de secunde .

4. EXPEDITION GEFORCE

 

A fost deschis in anul 2001 in parcul Expedition GeForce of Haßloch, Germany este al doilea din Europa ca inaltime . Are o cadere de 57 de metri si atinge o viteza de 75 MPH . A fost numit cel mai preferat coaster din Germania .

3. EL TORO

 

Nu este nici o indoiala ca acest coaster din lemn poarta numele de Taur , tradus din limba spaniola “El Toro”. Are o inaltime de 57 de metri cu o sumedenie de curbe , caderi si rotatii . Ajunge la o viteza maxima de 70 MPH . Acest roller coaster se afla pe Coasta de Est .

2. MILLENNIUM FORCE

SONY DSC

 

Situat in Cedar Point in Sandusky, Ohio , a fost desemnat cel mai Giga coasterul lumii de cand a fost deschis din anul 2000 . Millennium Force detine o cadere de peste 91 de metri , curbe de peste 80 de grade si o viteza de pana la 93 MPH .  Este primul coaster care a dispus de ridicare pe cablu , celelalte fiind pe lant si cu acest tip de ridicare a devenit si mai rapid . Are cel mai lung traseu din lume de 2010 metri . In acest moment acest coaster este depasit la inaltime si viteza dar inca ramane cel mai dorit coaster din lume .

1. BIZARRO

 

Cunoscut in trecut sub numele de Medusa , Bizarro este situat in Six Flags New England in Agawam . Este primul roller coaster care depaseste o mila de sine , are are o cadere de 67 de metri si o cadere in curba de 72 de grade . Acest coaster detine schimbare de culori , tuneluri cu fum , cateva peisaje desenate care sa induca in eruare ochii ca si cum ai trece in viteza print-un oras ,  sistem audio HD  si multe altele. Daca vine vorba de adrenalina de accea este desemnat primul din categoria lui.