Home Stiri Harta originală a primului parc de distracţii Disneyland este scoasă la licitaţie

Harta originală a primului parc de distracţii Disneyland este scoasă la licitaţie

187
0
SHARE

Harta realizată de Walt Disney pentru primul parc tematic care îi poartă numele ce a fost construit din sudul Californiei este scoasă la licitaţie şi ar putea fi adjudecată contra sumei de 900.000 de dolari, potrivit Reuters.

Harta din 1953, desenată cu cerneală şi colorată de mână, a fost creatp de Walt Disney împreună cu artistul Herb Ryman şi a fost prezentată investitorilor pentru construirea primului parc tematic, în Anaheim.Valoarea hărţii este estimată între 700.000 şi 900.000 de dolari şi obiectul va fi lotul principal al licitaţiei din 25 iunie. Potrivit lui Mike Van Eaton, coproprietar al casei de licitaţii, harta a fost realizată într-un singur weekend.


Pe hartă sunt reprezentate castelul Frumoasei Adormite şi secţiunile Fantasy Land, Land of Tomorrow şi Frontier Land, care există acum în parcul de distracţii. Harta a aparţinut, pe rând, unor angajaţi ai companiei sau prieteni ai creatorului de benzi desenate, însă vânzătorul de acum doreşte să rămână anonim, au spus reprezentanţii casei de licitaţii Van Eaton Galleries din Los Angeles.

„Este o piesă foarte importantă din istoria Disneyland. Este foarte asemănătoare cu ceea ce există acum (parcul, n.r.). Unele lucruri au fost mutate, dar întregul concept al parcului datează din 1953, cu doi ani înainte ca parcul să fie deschis”. Licitaţie cuprinde alte aproximativ o mie de obiecte legate de parcul de distracţii, între care o maşină de curse din Autopia, estimată la 18.000-20.000 de dolari, şi un ghid Disneyland semnat de Walt Disney, pentru care se aşteaptă să fie plătită o sumă cuprinsă între 7.000 şi 9.000 de dolari.